Rovnako ako na vysoké štandardy kvality dbáme na zodpovedné pitie. Preto je obsah tejto stránky dostupný len starším ako 18 rokov.
Biele polosuché
Obsah alkoholu: 13,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 11-13°C
Výrobca: Mrva&Stanko
Víno jemne zelenkastej farby so zlatistým odleskom. V aromatike korenisté, doplnené o jemné kvetinové tóny. Chuť komplexná, mierne korenistá s peknou kyselinkou a náznakom medových plástov.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Štúrovský rajón, obec Mužla
Biele suché
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 11-12°C
Výrobca: Mrva&Stanko
Víno zelenožltej farby s jemnou ovocnou vôňou zeleného ovocia a lúčnych kvetov. Chuť vína je lahodne ovocná, s jemnými kyselinkami a mandľovými tónmi.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Modranský rajón, obec Šenkvice
Biele suché
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 10-12°C
Výrobca: Mrva&Stanko
Víno slamovožltej farby, buketom evokuje tóny ananásu a tropického ovocia. V chuti plné, s náznakom chlebovinky.
Nitrianska vinohradnícka oblasť
Vrábeľský rajón, obec Vinodol
Biele suché
Obsah alkoholu: 13 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 11-12°C
Výrobca: Food Farm, Hlohovec
Víno zelenožltej farby, s jemnou vôňou duly a lúčnych kvetov. Chuť vína je plná, harmonická so sviežimi kyselinami a príjemnou korenistosťou citrónovej kôry.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Hlohovecký rajón, obec Dvorníky
Biele suché víno
Obsah alkoholu: 13,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 9-10°C
Výrobca: Martin Pomfy – MAVÍN
Víno má žlto-zelenú farbu s jasnou a hlbokou iskrivosťou. Intenzívna aróma vína nesie črty medových plástov, lieskových orieškov a jadrového ovocia. Víno sa výborne hodí ku krémovým jedlám a syrom. Avšak môžeme ho kombinovať s terinou z husacej pečene.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Strekovský rajón, Jasová
Biele suché víno
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 10°C
Výrobca: Martin Pomfy - MAVÍN, Vinosady
Víno zlato žltej farby so strednou intenzitou na okraji. Ovocno-korenistý buket je typickým znakom odrody. Je svieži a podmanivý zároveň. V chuti elegantné víno s nádychom tropického ovocia a sušených lúčnych kvietkov na záver. Víno sa výborne hodí k jedlám z morských špecialít, a aj k jedlám zo sladkovodných rýb. Ďalej k hovädziemu mäsu, teľaciemu a výraznejším šalátom.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Strekovský rajón, Jasová
Biele suché víno
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 8–10°C
Výrobca: DUFREX
Víno je čisté a harmonické vo vôni aj na jazyku. Bohaté nuansy aromatického profilu tejto čarovnej odrody sa prejavujú v tretinovom podiele žihľavového buketu v prevahe žltého ovocia s kvapkou medu v závere dlhej dochuti.
Jemné a svieže, ideálne ako aperitív pred jedlom. Skvelé suché víno vhodné k thajským, prípadne korenistým jedlám.
Stredoslovenská vinohradnícka oblasť
Modrokamenský rajón, Veľký Krtíš.
Biele, sladké
Obsah alkoholu: 10,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 12 °C
Výrobca: Grand Bari
Víno jantárovej až nahnedlej farby tvorí na okrajoch pohára olejové slzy. Aróma charakteristická pre tokajské výbery, chuť plná, extraktívna s tónmi sušených sliviek, medu s notou vlašských orechov.
Vinohradnícka oblasť Tokaj
obec Bara, hon Piliš
Biele, polosladké
Obsah alkoholu: 13 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 9 - 11°C
Výrobca: Zlatý Strapec
Víno dopestované v obci Viničky. Má svetlú a ligotavú farbu, v aromatike prevažuje mierne korenisté pečené jablko. Chuť s príjemnými kyselinami a stopami po citróne a sušených marhuliach. Víno je príjemné, nekomplikované s intenzívnym záverom.
Vinohradnícka oblasť Tokaj
obec Viničky, hon Čelejka
Biele, sladké
Obsah alkoholu: 12 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 12 °C
Výrobca: Zlatý Strapec
Víno s tmavo jantárovou farbou. Komplexné arómy macerovaného ovocia, rumu, svieže s tónmi anízu a korenia. V chuti výrazné, hodvábne, dobre vyšperkované. Znamenité a vznešené víno.
Vinohradnícka oblasť Tokaj
obec Viničky
hon Čelejka
Biele polosladké víno
Obsah alkoholu: 11 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 9 - 11 °C
Výrobca: Grand Bari
Víno zlatožltej farby na stenách pohára tvorí olejovité slzy. Aróma s tónmi medových plástov a datlí. Chuť štrukturálna, plná, cítiť tóny kandizovaného ovocia s príjemnou fľašovou zrelosťou a so stále sviežou kyselinou.
Vinohradnícka oblasť Tokaj
obec Bara
Ružové suché
Obsah alkoholu: 12,0 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 10-12°C
Výrobca: Martin Pomfy - MAVÍN, Vinosady
Farba vína nesie tóny májových čerešní. Vo vôni môžeme nájsť citrusovo-ovocné tóny. Chuť vína je svieža, malebná, s nádychom grepu, lesných jahôd a malín. Chuť vína je bohatá, svieža, kopírujúca aromatické vnemy. Odporúčame podávať ako aperítív alebo digestív. Vhodné kombinovať s kvalitnými syrmi alebo dezertom.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Strekovský rajón, Jasová
Červené suché víno
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18°C
Výrobca: Elesko
Víno pevnej, sýto rubínovej farby s fialkastým okrajom. S prenikavou vôňou plnou tmavého bobuľového ovocia, predovšetkým čučoriedok a slivkového perníku. Chuť plná, korenistá, ovocno-šťavnatá so zamatovým záverom.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Červené, suché
Obsah alkoholu: 12 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16 – 18 °C, Víno sa výborne hodí k pečenému jahňaciemu mäsu. Taktiež harmonicky ladí s čokoládovým dezertom.°C
Výrobca: Food Farm
Atramentovo-fialová farba, typická pre túto odrodu. V zamatovo ovocnej vôni nájdete lesné bobuľové ovocie a nádych horkej čokolády. Chuť vína je plnšia s vyšším obsahom trieslovín, dotvorená tónmi mletého maku
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Hlohovecký rajón, obec Dvorníky
Červené suché víno
Obsah alkoholu: 14,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18°C
Výrobca: Martin Pomfy - MAVÍN, Vinosady
Toto víno získalo Zlatú medailu Vinalies Internationales v Paríži. Je intenzívnej karmínovo-červenej farby s fialkastým okrajom. Vo vôni sa snúbi horká čokoláda s černicovo-čučoriedkovou arómou. Chuť je mohutná, plná lesného bobuľového ovocia, s elegantnou dochuťou praženej kávy. Víno sa výborne hodí ku grilovanému kuraciemu mäsu alebo hubovému rizotu.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Strekovský rajón, obed Svodín
Červené suché
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18°C
Výrobca: Mrva&Stanko
Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa s decentnou odrodovou ovocnou vôňou hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Štúrovský rajón, obec Kamenný Most
Červené, suché
Obsah alkoholu: 12 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18°C
Výrobca: Food Farm
Víno rubínovo granátovej farby. Aróma vína je intenzívna, príťažlivo ovocná. Nájdeme v nej stopy čierneho bobuľového ovocia, korenia, vanilky a praženej kávy.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Hlohovecký rajón, obec Dvorníky
Červené, suché
Obsah alkoholu: 15,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18 °C
Výrobca: Juraj Zápražný
Nádherná rubínová farba s terakotovými odleskami na menisku. Vôňa ostružín a černíc je sprevádzaná tónmi bobuľového ovocia, kakaa a vanilkových strukov. Chuť je príťažlivá, harmonická a komplexná s pevným tanínovým skeletom a dlhou dochuťou.
Južnoslovenská vinohradnícka oblasť
Strekovský rajón, obec Svodín
Červené, suché
Obsah alkoholu: 13,5 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18°C
Výrobca: Mrva & Stanko
Víno tmavočervenej farby s bordovým nádychom. Vo vôni príjemné tóny kôstkového ovocia. V chuti dominuje harmonická štruktúra bobuľového ovocia a horkej čokolády.
Malokarpatská vinohradnícka oblasť
Orešanský rajón, obec Dolné Orešany
Červené, suché
Obsah alkoholu: 14 % obj.
Odporúčaná teplota podávania: 16-18°C
Výrobca: Mrva & Stanko
Nádherná rubínová farba s terakotovými odleskami na menisku. Vôňa ostružín a černíc je sprevádzaná tónmi bobuľového ovocia, kakaa a vanilkových strukov. Chuť je príťažlivá, harmonická a komplexná s pevným tanínovým skeletom a dlhou dochuťou.
Východoslovenská vinohradnícka oblasť,
Kráľovskochlmecký rajón, obec Ladmovce